Nyheder

Her kan du læse om alt hvad der rører sig inden for miljømærkning. Det kan være nye forslag til kriterier, kampagnesamarbejder, produktnyheder og en oversigt over de nyeste test af miljømærkede varer. Tilmeld dig evt. vores elektroniske nyhedsbrev, der udkommer en gang i kvartalet.

Er du fra pressen. Se pressekontakt.

Cado Danmarks første svanemærkede legeplads. På billede sidder en glad pige i en stor net gynge.
torsdag 19-09-2019

CADO lancerer Danmarks første svanemærkede redskaber til lege- og sportspladser

Børnehaver, skoler, boligforeninger og kommuner får nu mulighed for at gå efter Svanemærket, næste gang de skal vælge redskaber til legepladsen, sportspladsen eller træningspladsen i parken. CADO har netop fået en lang række af deres produkter certificeret med det officielle nordiske miljømærke, så glade børn nu kan lege og træne i redskaber, der lever op til skrappe miljø- og kemikaliekrav.

Læs mere
Svanemærket og EU-Blomsten er oplagte redskaber til at tage øjeblikkelige fremskridt mod verdensmålene – og gør det mere enkelt at opstille politikker og målbare mål for bæredygtige indkøb.
tirsdag 17-09-2019

Verdens Bedste Indkøber

Kender du en offentlig institution, en virksomhed eller en organisation, der gennem bæredygtige indkøb bidrager til indsatsen for at nå de 17 verdensmål?

Læs mere
Pieszak med svanemærkede jeans
torsdag 15-08-2019

Miljømærket denimbrand baner vejen for bæredygtig mode

For bare få år siden vidste kun de færreste forbrugere, at de kunne vælge svanemærket tøj – og udvalget i Danmark var da heller ikke stort. Men i juni 2017 lancerede Henriette Pieszak sine første svanemærkede jeans, og siden da er der sket meget. Både i branchen, blandt forbrugerne og hos Pieszak selv.

Læs mere
Danske virksomheder er gode til at overholde Svanemærkets og EU-Blomstens krav
fredag 21-06-2019

Danske virksomheder er gode til at overholde Svanemærkets og EU-Blomstens krav

Danske virksomheder, som har produkter eller serviceydelser, der er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten, er rigtig gode til at overholde miljømærkernes krav. Det viser Miljømærkning Danmarks efterkontrol fra 2018, hvor cirka en tredjedel af alle virksomheder med en dansk licens til et af de officielle miljømærker er blevet efterkontrolleret.

Læs mere