Nyhedsarkiv

Rambøll – Årets grønne indkøber 2018
tirsdag 26-02-2019

Rambøll – Årets grønne indkøber 2018

I løbet af det seneste år har Rambøll sikret flere svanemærkede møbler og endnu et svanemærket rengøringsselskab på det danske marked – og været med til at vække andre virksomheders interesse for miljømærkerne. Derfor løb Rambøll i år med titlen som årets grønne indkøber i Netværk for Miljømærket indkøb.

Læs mere
Svanemærket og EU-Blomsten er oplagte redskaber til at tage øjeblikkelige fremskridt mod verdensmålene – og gør det mere enkelt at opstille politikker og målbare mål for bæredygtige indkøb.
torsdag 21-02-2019

Derfor skal indkøb med i indsatsen for verdensmålene

Offentlige indkøb har potentiale til at ændre den måde, hvorpå vi producerer og forbruger. Dermed kan de i høj grad også bidrage til at opfylde FN’s 12. verdensmål. Svanemærket og EU-Blomsten er oplagte redskaber til at tage øjeblikkelige skridt mod verdensmålene – og gør det mere enkelt at opstille politikker og målbare mål for bæredygtige indkøb.

Læs mere
Sort på hvidt: offentlige grønne indkøb betaler sig
fredag 08-02-2019

Sort på hvidt: Offentlige grønne indkøb betaler sig

Miljøstyrelsen har undersøgt og sammenlignet 15 grønne og konventionelle produkter og tjenesteydelser. I 11 af tilfældene er de grønne produkter fuldt konkurrencedygtige på prisen. Og det er ikke mindst miljømærkerne Svanemærket og EU-Blomsten, der har været drivere i den udvikling.

Læs mere
Dansk Retursystem-Kantine_298-177
torsdag 31-01-2019

Dansk Retursystems kantine er blevet svanemærket

Fra i dag har Dansk Retursystems medarbejdere på Sjælland dokumentation for, at de ikke bare arbejder for et bedre miljø. De spiser også frokost i Danmarks kun femte svanemærkede kantine. For Heine Skriver, som er køkkenchef i Dansk Retursystems kantine i Hedehusene, var det oplagt at få det nordiske miljømærke. Men selvom processen lå lige til højrebenet, var der alligevel udfordringer undervejs.

Læs mere